Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Πώς να τον σκοτώσετε όταν είναι ήδη νεκρός?


 χα! ... μπα.... τον αγαπώ τον Λουσομπαμπά μας δεν εννοώ αυτόν....

Ο στόχος μου όπως είχα αναφέρει και στο προηγούμενο ποστ μου ήταν ο χρόνος μου. Ο νεκρός χρόνος μου, αυτός που σκότωνα μπροστά στην τηλεόραση ή μπροστά στο καημένο το λάπτοπ μου.
Και πώς καταλαβαίνεις ότι έχεις χρόνο για σκότωμα? Πολύ απλά, το βράδυ ρωτήστε τον εαυτό σας τί κάνατε όλη την ημέρα. Έκανα πρωινό, άλλαξα το μωρό, άπλωσα, πήγα σούπερ μάρκετ, δουλειά κλπ κλπ κλπ.
o.k. αυτές ήταν οι υποχρεώσεις. Για εσάς τί κάνατε? Τίπουτις? κακώς.......
Θα μου πείτε, πού χρόνος και χρήμα για χόμπυ.

Και αν σας πω ότι και τα 2 υπάρχουν και δεν το ξέρετε?

Την ώρα που το βλαστάρι-α κοιμάται ή λείπει στην γιαγιά ή το πάει ο μπαμπάς βόλτα, είναι στον σταθμό, βάλτε ένα DVD με πιλάτες, γιόγκα, αερόμπικ , χορό κλπ από αυτά που ΟΛΕΣ έχουμε στο σπίτι μας από περιοδικά και εφημερίδες. Μπορεί να ασχοληθείτε ένα τέταρτο μόνο αλλά θα είναι κάτι που σας έκανε και γελάσατε με την ψυχή σας, ή απλά κάτι που σας έβγαλε από την ρουτίνα του (βαρετού πλέον?) προγράμματός σας. Και ίσως να σας μπει και το μικρόβιο της άσκησης και το ξανακάνετε και την επόμενη ή την μεθεπόμενη μέρα....(καλά, ίσως είπαμε μην βαράτε...).
Ακόμα καλύτερα αν υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής σε ένα γυμναστήριο, ή και σε κάποιο άθλημα (λίγο τένις ίσως ή ακόμα και Pole dancing -that's me!!-χαχαχα) ή ακόμα και λιγάκι τρέξιμο στην γειτονιά με μουσικούλα ή έστω γρήγορο σταθερό βάδισμα... σίγουρα όλα αυτό όσο πεζά και αν ακούγονται θα γεμίσουν τις μπαταρίες σας ειδικά αν καταφέρετε να αδειάσετε και το μυαλό σας ταυτόχρονα!!

Στον αντίποδα της άσκησης η πάσης φύσης χειροτεχνία!! Πλέξτε, κεντήστε, ράψτε κάτι για χαβαλέ: μία μικρή ποδιά για να φοράει το μικράκι σας όταν σας "βοηθάει" στην κουζίνα ή ένα σεντονάκι για να κοιμάται η αγαπημένη του κούκλα (δόξα να ΄χουν όλα αυτά τα άχρηστα σεντόνια που μας παρακαλάνε να τα κάνουμε επιτέλους κάτι..ε, θα πιάσουν τόπο...). Εξάλλου το πλέξιμο είναι χαλαρωτικό και ψυχοθεραπευτικό όπως λέει και η Maria-artist στο blog της http://maria-artist.blogspot.com/2012/01/blog-post_27.html . Γιατί να μας τα φάνε οι γιατροί στο τέλος βρε αδερφέ? Ας χαλαρώσουμε και ας φτιάξουμε και κανένα κασκολάκι για τον επόμενο χειμώνα!!! Να για να ζηλέψετε η Ιωάννα σας πρόλαβε: http://www.facebook.com/groups/343543262322675/
Αν δεν το έχετε με τις βελόνες και τα βελονάκια κάντε κράφτινγκ, φτιάξτε καινούργια κολιεδάκια και βραχιολάκια από εκείνο το κουτί που έχετε με τις κολιεδούμπες που είναι αφόρετες από τότε που πηγαίνατε γυμνάσιο...
Σε περίπτωση που δεν πιάνουν τα χέρια σας ρίξτε το στην κηπουρική!! Φυτέψτε καινούργια λουλουδάκια σε μια ζαρντινιέρα, κάντε δώρο μια ανανέωση στο επιφανειακό χώμα στις γλάστρες σας να ξανανιώσουν τα φυτά μετά τον ύπνο του χειμώνα, ρίξτε και λίγο λίπασμα, φυτέψτε κανένα ζαρζαβατικό φτιάξτε ένα μικρό φυτώριο με αρωματικά που χρησιμοποιείτε στην κουζίνα σας..... 

Τώρα θα μου πείτε, εγώ που δουλεύω ?
Ναι, χρυσή μου, αυτά ισχύουν για όλες μας, υπάρχουν άπειρα χόμπυ, κάποιο θα είναι στα μέτρα σου! Σίγουρα χρειάζεται οργάνωση του χρόνου μας, αλλά όσο ποιο πολυάσχολες είμαστε τόσο ποιο πολύ είναι επιτακτική ανάγκη να έχουμε ένα χόμπυ που θα μας βοηθήσει όχι μόνο να αποβάλλουμε όλο αυτό το συσσωρευμένο στρες, αλλά και να ανανεωθούμε ώστε να μην μας καταπιεί η καθημερινότητα ως προσωπικότητες.


Τέρμα λοιπόν οι δικαιολογίες! Πιάστε τις βελόνες, τα αθλητικά παπούτσια,το σκαλιστήρι και φύγαμε!!!!

Good luck!!!!