Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Πως να ενισχύσετε το μυαλό του παιδιού σας!




Σε κάθε αρχή σχολικής χρονιάς, νομίζετε ότι το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εμψυχώσετε το παιδί σας για το νέο έτος, γιατί πολύ απλά το μυαλό του και η νοημοσύνη του δεν είναι κάτι το οποίο είναι στα χέρια σας ή μπορείτε να αλλάξετε! Σωστά? ΛΑΘΟΣ!
Διαβάστε μερικές συμβουλές για μητέρες που θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε το μυαλό και τη σκέψη του παιδιού σας.
1. Καθημερινό πρωινό για το παιδί σας.
Έρευνες του Πανεπιστημίου Ulm της Γερμανίας, έδειξαν ότι τα παιδιά που έπαιρναν πρωινό είχαν καλύτερη οπτικοακουστική μνήμη και είχαν περισσότερη ενέργεια.

2. Κάντε «ανοιχτές» ερωτήσεις στο παιδί σας.
Κάντε στο παιδί σας ερωτήσεις που για απάντηση θα βάλουν το παιδί σε διαδικασία σκέψης, έτσι θα ενεργοποιηθούν καλύτερα πολλά νεύρα του εγκεφάλου του.
Ερωτήσεις όπως: «Ποιο σπορ σου αρέσει και γιατί?», «Ποιες διακοπές σου ήταν οι καλύτερες και γιατί?», «Ποιος είναι ο καλύτερος σου φίλος και γιατί?».

3. Να είστε στοργικοί αλλά να βάζετε κανόνες.
Βάλτε στο παιδί σας όρια και κανόνες, και βοηθήστε τα με στοργή και αγάπη στο πως θα πάρουν αποφάσεις, πως θα βάλουν ένα πλάνο, πως θα θυμούνται υποχρεώσεις.
Πάντα όμως με στοργή και αγάπη, γιατί με βάση έρευνες του Nathaniel Riggs, Ph.D. του πανεπιστημίου της Southern California, η πολύ αυστηρή επίπληξη και εκνευρισμός μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την ψυχολογία και τις επιδόσεις του παιδιού σας.

4. Ο ύπνος είναι σημαντικός.
Κάντε προτεραιότητα και κανόνα τον ύπνο του παιδιού σας, γιατί όπως λέει και ο ψυχολόγος Jodi Mindell, Ph.D η έλλειψη ύπνου μπορεί να δημιουργήσει σημαντική απώλεια στο μυαλό και την νοητική ικανότητα του παιδιού σας.
Επίσης στο βιβλίο του και την έρευνα του για τον ύπνο στην παιδική ηλικία αναφέρει ότι παιδιά με ελλιπή ύπνο είχαν χαμηλότερες επιδόσεις στο σχολείο.
Ορίστε συγκεκριμένη ώρα για τον ύπνο, και απαγορέψτε την τηλεόραση και το computer δύο ώρες πριν για καλύτερο και ποιοτικότερο ύπνο.

5. Μια εργασία κάθε φορά.
Μην βάζετε το παιδί σας να κάνει πολλά πράγματα μαζί, το μπερδεύετε και έτσι έχει χαμηλότερη επίδοση σε όλα.
Έρευνες του πανεπιστημίου Leuven στο Βέλγιο έδειξαν ότι τα παιδιά αποδίδουν καλύτερα όταν κάνουν μια εργασία κάθε φορά και όχι πολλές μαζί.



Πηγή: iVillage.com,gynaika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου