Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Λίστα Διακοπών


Λοιπόν πάμε διακοπές?…


Και ήρθε επιτέλους το καλοκαιράκι! Και καλοκαιράκι σημαίνει ένα πράγμα: Διακοπές!

Πού και πώς θα πάμε? Όποια και να είναι η απάντηση, δεν αλλάζει ένα πράγμα: Τα συμπράγκαλα.
Μα πώς γίνεται ένα πλασματάκι τόσο δα να πενταπλασιάζει τα μπαγκάζια των διακοπών?
Δεν με πιστεύεις πρωτάρα μάνα ε? χεχεχεχε
Πάρε λοιπόν μια ιδέα από λίστα μπαγκαζιών για 15 μέρες στο χωριό με μπεμπέ:

Λίστα Διακοπών


  • Παρκοκρέββατο και όλα τα αξεσουάρ του, δλδ στρώμα, σεντόνια 3 σετ, 2-3 σελτέδες, μια πικέ κουβερτούλα. Μαξιλάρι. Φυσικά και κανένα αρκουδάκι.
  • Καρότσι βόλτας. Εμείς πήραμε και το ποδηλατάκι μαζί…
  • Όλα τα ρούχα του, εκτός και αν σκοπεύεις να κάνεις ολημερίς το πλυντήριο (χεριού). Α, και ένα μπουφανάκι, ζακετάκι και κανένα μακρύ παντελονάκι.  Παπούτσια ανοιχτά και κλειστά. Καλτσάκια.
  • Πετσέτες μπάνιου, αφρόλουτρο, σφουγγάρι, σαμπουάν, μπατονέτες, γαλάκτωμα. Κρέμα συγκάματος, φυσιολογικό ορό, μυξορουφηχτήρι, χτένα βούρτσα και τσιμπιδάκια, ψαλιδάκι νυχιών. Αντικουνουπικά δωματίου, στικ, αυτοκόλλητα ρούχων.
  • Πάνες και μαντηλάκια σε στοκ. Πιπίλες. Επίσης χρήσιμα είναι και τα πανο-μαγιώ.
  • 1 σακούλα με όλα τα φάρμακα που πιθανόν να χρειαστούμε. Το μικρό παλιό γνωστό φαρμακείο δεν φτουράει πλέον…
  • Για την θάλασσα: φουσκωτό στρώμα, βάρκα, πισίνα. Για όσους δεν είχαν ποτέ ομπρέλα, ήρθε η ώρα να αγοράσουν. Πετσέτες, αντηλιακά, καπέλα, μαγιό, πεδιλάκια-σαγιονάρες, ψάθες κουβαδάκι, ποτιστήρι, φτυαράκια παπάκια τρακτεράκια, μπρατσάκια- σωσίβιο. Θερμός φαγητού και νερού. Κανένα ταπεράκι.
  • Για το φαγητο το καρεκλάκι (το μικρό-φορητό), μπωλάκι και πιρουνάκια, κανένα κουτί φαρίν, 3 μπιμπερό και 2 ποτηράκια νερού. Σαλιάρες. Αν ακόμα αλέθετε, θα χρειαστεί και το μούλτι. Παγοκύστες.
  • Φυσικά, μερικά παιχνιδάκια, κουδουνίστρες και κανένα παραμύθι. Σλίνγκ ή μάρσιπος.
  • Αν χρησιμοποιείτε γιογιό, ετοιμάστε το και αυτό….

Σας έπεισα?

-Το καλό είναι ότι δεν θα χρειαστεί να κουβαλάτε βιβλία και σταυρόλεξα για να σκοτώνετε την ώρα σας στην παραλία κατά την ηλιοθεραπεία. Θα κάνετε τροπικό μαύρισμα τρέχοντας κατά μήκος της παραλίας.

Φιλάκια και καλά κουβαλήματα!

(λείπει τίποτα?)

6 σχόλια:

  1. Πωπώ..όντως είναι αρκετούτσικα! Πέρσυ ήμασταν μόλις 2 μηνών, φέτος στους 13 μήνες αυξήθηκαν και τα τροχήλατα οχήματα και τα ρούχα και τ'αξεσουάρ! Εμπρός κουβάλημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πού να μεγαλώσουν που θα έχουν και ποδήλατα κανονικά....οϊμέεεε

      Διαγραφή
  2. ΝΑΙ ΛΕΙΠΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ!ΠΟΥ ΘΑ ΧΩΡΕΣΕΙ! ΔΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ .ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και οταν ειναι 2 να δεις!! εμεις καλυτερα με τα ποδια γτ δεν χωραμε στο αυτοκινητο!! χαχα! Γιατι τα αυτοκηνιτα εχουν τοσο μικρα πορτπαγκαζ; που θα χωρεσουν ολα αυτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νόμιζα ότι με το δεύτερο παιδί σου κάνει το μαιευτήριο δώρο ένα τρέιλερ. Δεν ισχύει; χαχα... Φαντάζομαι ότι μόνο με μπαγκαζιέρα ή μεγάλο στέισιον πάς κάπου με 2 παιδιά.

      Διαγραφή
  4. Χααααααααα και που να είσαι με δυο παιδιά, διαφορετικών ηλικιών. Ας πούμε 3 ετών και 6 μηνών. Και να έχεις παιδίατρο που δεν σε αφήνει να σταματήσεις την αποστείρωση καλοκαίρι γιατί κυκλοφορούν λέει γαστρεντερίτιδες! Σε όλο το συφερτό, πρόσθεσε αποστειρωτή για τα μπουκάλια, βραστήρα για το νερό για το γάλα και έκπληξη) ηλεκτρικό μάτι και κατσαρόλα για να βράζουμε την κρεατόσουπα του μπέμπη! Στην κόρη μας είχαμε πάρει ΚΑΙ την στράτα! Σωστή μετακόμιση!!!! Διακοπές σου λέει μετά ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή