Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Ιστορίες Διακοπών: 2 Παράλληλες μίνι ιστορίες διακοπών με κοινό τέλος!




Ιστορία 1



Ξυπνάς το πρωί και τεντώνεσαι νωχελικά.
Κοιτάς το ρολόι σου και λέει 12.00 , το μεσημέρι.
Σηκώνεσαι κάνεις ένα ντουζάκι και φτιάχνεις ένα καφεδάκι, άντε και καμία φρυγανιά με μαρμελάδα αν πείνασες ή αν η βραδινή κρεπάλη τίναξε το στομάχι σου στον αέρα...
Παίρνεις το πρωινό σου και σκέφτεσαι τί να βάλεις σήμερα στην παραλία. Κάπου εκεί χτυπάει το τηλέφωνό σου και κανονίζεις με την παρέα να περάσει να σε πάρει για παραλία.
Ρίχνεις βιαστικά στο τσαντάκι σου το αντηλιακό το κινητό και το βιβλίο σου και βουρ έξω.
Φτάνεις στην παραλία, διαλέγετε πού θα κάτσετε, κάπου που να μην έχει πολύ βαβούρα από κόσμο κλπ και αφού βάλεις το αντηλιακό σου, φτιάχνεις την ξαπλώστρα να είναι στην ευθεία με τον ήλιο και αράζεις... Ανα μία ώρα σηκώνεσαι και κάνεις καμιά βουτιά, και έτσι φτάνει το απογευματάκι.
Ξεκούραστη και ηλιοκαμένη κατευθύνεσαι στο ταβερνάκι, όπου και αρχίζουν "τα γεια μας", τα οποία θα σταματήσουν μόνο όταν τελειώσουν όλοι οι μεζέδες του μαγαζιού...
Η παρέα σκορπίζει για να ανακτήσει τις δυνάμεις της και να ξαναβρεθεί κατά τις 12 έξω από το γνωστό στέκι.....

Ουπς ξημέρωσε, πάλι απ' την αρχή!!!

Ιστορία 2

Ξυπνάς το πρωί και αναρωτιέσαι για πολλοστή φορά πώς γίνεται να καταλήγεις κάθε πρωί εξώριστη στο κάτω μέρος του κρεβατιού, διαγώνια.
Κοιτάς το ρολόι που λέει ότι η ώρα είναι 7.30.
Πιασμένη από την υπέροχη στάση ύπνου ξεκινάς στις μύτες των ποδιών σου να φτιάξεις ένα καφέ. Και ναι, φτάνεις στην κουζίνα αλλά διαπιστώνεις ότι στο κατόπι σου είναι το ζουζούνι σου. ΓΑΛΑΑΑΑΑΑΑΑ ΜΑΜΑΑΑΑΑΑΑ οκ οκ οκ.... Βάζεις το γαλα να ζεσταίνει και ξεκινάς τα πλυσίματα, ντυσίματα κλπ με το γνωστό πλέον σε όλες μας ΟΧΙ, ΜΗ ΜΑΜΑ ΜΟΝΗ ΜΟΥ, ΘΕΛΩ ΝΤΟΡΑ, ΑΣΕ ΜΕ, ιιιιιιαααααααααα κλπ κλπ. Επιτέλους τα έχεις καταφέρει και έχεις τελειώσει και δώσει και το γάλα στο παιδί, το οποίο έχει αράξει και βλέπει επιτέλους την Ντόρα του...
Κάθεσαι να πιεις εκείνον τον ρημαδοκαφέ, και να σκεφτείς, τί ρούχα θα βάλουν όλοι στην παραλία, τί θα φάμε σήμερα, σηκώνεσαι, και μαζεύεις όλες τις πετσέτες και τα μαγιό απ' έξω, τακτοποιείς τις τσάντες της θάλασσας και κάπου εκεί ξυπνάει και το έτερο ήμισυ για καφεδάκι.
Ετοιμάζεις για την θάλασσα, χυμούς, νερά, καφέδες, τοστ, φρούτα 3 αλλαξιές μαγιό, 2 αλλαξιές ρούχα, πλήρη φαρμακείο κλπ και φτιάχνεις ένα αυγουλάκι για να το δώσεις πριν να φύγεις στο παιδί.
Αφού τα τελειώσεις όλα αυτά, πασαλείβεστε αμφότεροι με αντηλιακά και ξεκινάτε για θάλασσα!!
Βρίσκεις ένα σημείο κοντά στο κύμα για να παίζει το παιδί, και απλώνεις το βιός σου. Βγάζεις βιαστικά τα ρούχα σου και ετοιμάζεις το παιδί, με μαγιό, μπρατσάκια, καπέλο και μια φρέσκια στρώση αντηλιακού. Απλώνεις και λίγο αντηλιακό πάνω σου βιαστικά, παίρνεις τα κουβαδάκια σου την βαρκούλα σου κλπ και ξεκινάς το παιχνίδι. Πλέον κάποια στιγμή τα παίζεις και αποφασίζεις να μαζέψεις με το ζόρι το σπλάχνο σου από τα νερά και να πας κατά την ομπρέλα να πάρετε λίγη σκιά, αλλά αυτό αρέσει μόνο σε εσένα, αφού το παιδί κλαίει σπαραχτικά που το παίρνεις από το νερό...Νιώθεις τύψεις που δημιουργείτε τον κακό χαμό στους πέριξ με την φασαρία σας και ελπίζεις να μην αρχίσει το μπουρου μπουρου τί έχει το παιδί κλπ...
Όμως με λίγο χυμό και μπισκοτάκια εξαγοράζεις 5 λεπτάκια ώστε να προλάβεις να ανασυντάξεις δυνάμεις πριν το καμπανάκι χτυπήσει Round 2 !
Και η μέρα στην παραλία κυλάει με πάνω κάτω αυτόν τον τρόπο, μέχρι να κουραστείς εντελώς και να τα μαζέψεις να φύγεις.
Τώρα, σκέφτεσαι, να πάω έξω για φαγητό, και να κυνηγάω την τσουπρίτσα γύρω γύρω στα τραπέζια, να φάω κρύο φαγητό εν τέλη και να φύγω άρον άρον γιατί βαριέται, ή να πάμε σπίτι να φάμε με την ησυχία μας; Ξεκινάτε με την ησυχία σας για το σπίτι, όπου αρχίζει ο μαραθώνιος πλυσίματος-απλώματος-μαγειρέματος, και μετά από καμιά δυο ωρίτσες καταφέρνετε να φάτε.
Σε λίγη ώρα μόλις κόψει η πολύ ζέστη ξεκινάτε για βόλτα σε καμιά παιδική χαρά ή κάτι παρόμοιο, μέχρι τις 9-10 που γυρνάτε αποκαμωμένοι για ύπνο στο σπίτι.
Για οτιδήποτε άλλο εκείνη την ώρα ούτε λόγος....

Πέφτεις στο κρεβάτι και κλείνεις τα μάτια σου πριν καν ακουμπήσεις στο μαξιλάρι. Τα ανοίγεις και .... Ουπς ξημέρωσε, πάλι απ' την αρχή!!!



Φιλάκιαααα!!!!!!!!!!!!!




6 σχόλια:

  1. Αχ ποσο θα θελα να ζησω εστω και για 3 μερες τα σκηνικο 1!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλό. Η δεύτερη ιστορία κάτι μου θυμίζει....α! ναι με παρακολουθούσες μου φαίνεται όταν πήγα για μπάνιο!!!:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. άστα μανούλα, είναι σαν την ίωση αυτή η κατάσταση... εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα ! Φιλιά και κουράγια!!

      Διαγραφή
  3. Εν τω μεταξύ, όταν είσαι στη φάση 1, δεν φαντάζεσαι με τίποτα, πως θα φτάσεις στη φάση 2. Κοιτάζεις τους ταλαίπωρους γονείς με τα παιδάκια και τα άπειρα μπαγκάζια για ένα μπάνιο και τους λυπάται η ψυχή σου! Άσε που λες "μα είναι δυνατό τώρα να κυνηγάει τον μπόμπιρα να φάει τον κεφτέ;;;;, τσ τσ τσ ταπεράκια στην παραλία ....."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φέτος ενοικιασαμε ένα σπίτι δίπλα στη θαλασσα, ωστε τα παιδια να ξεκουραζονται λίγο το μεσημερι μεχρι ναξανακατεβουν στην παραλία ! ξεκιναμε .... βάζουμε μαγιώ, κρεμες , τα τοστ, αυγα ,φρουτα κλπ. 2 παιδια - 2 σετ κουβαδακια -2 φουσκωτα - 2 σανιδες 2....κλπ και αφου φτανω με το ζόρι παραλια (κατεβαινω 60 σκαλια) και στρωνω πετσετες, βαζω μπρατσακια , αλλαζουμε μαγιω (το κοριτσακι διπλα εχει πιο ωραιο, θελω και εγω να αλλαξω) και στρωνω κατω τα παιχνιδια, μου λεει η μεγαλη μου η κορη θελω κακα!!!!! 1ο εγκεφαλικο , και επειδη συχαινεται, θελει σπιτι και φωναζει στην παραλια θελω κακα!!! ρεζιλι, μαζευω τα βασικα, το μωρο αγκαλια και την μεγαλη απο το χερι , ανεβαινω αυτα τα 60 σκαλια συν 10 μεσα στο σπιτι κανει και κατεβαινω 60 σκαλια, ¨καθομαι" όρθια μια ωρα να τα επιβλεπω στο παιχνιδι τους! πεινανε και δεν τους κανει τιποτα απο αυτα που εχω στην σακουλα!!! κλάααααμααααα θελω club sandoyits !! 2o εγκεφαλικο !!!! μαζευω όλα τα πραγματα ανεβαινω τα 60 σκαλια τα κανω μπανιο, τα ντυνω , και τα παω για φαγητο!!!! κατεβαινω 60 σκαλια, ,τα βαζω στο καροτσι και επειδη εχω 1 μονο καροτσι και 2 χερια η μεγαλη παιρνει αγκαλια την μικρη! κανω ολο το παραλιακο με τα ποδια , περνουν το club (αναθεμα την ωρα που το ανακαλυψαν) ξαναγυρναω τα κατεβαζω απο το καροτσι ανεβαινω 60 σκαλια καθομαι στην βεραντα οση ωρα τρωνε και απολαμβανω την θεα !!! θελουν μετα γαλα, νανουρισμα κλπ . φτανει η ωρα 12 και ξερενονται ανοιγω μία μπρα και αραζω !!!! και λεει ο αντρας μου (που κοιμοταν) σιγα ! βολτα πηγες τι εκανες????

    ΑπάντησηΔιαγραφή