Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Ρε πού ζείτε???????

Μια ματιά στις βιτρίνες των μαγαζιών θα σας....... εξοργίσει!!
Ζουν στον ολόδικό τους κόσμο, και ψάχνουν για κορόιδα! Εν μέσω της μεγαλύτερης κρίσης που έχει γνωρίσει η γενιά μας, αυτοί τον χαβά τους (γι αυτό και είναι άδεια.........μονίμως πλέον).

Ψάχνω αυτόν τον καιρό διάφορα πράγματα προκειμένω να εξοπλίσω το δωμάτιο της κόρης μας. Τσιγκούνα δεν είμαι, απλά είμαι ταπί...
Ξεκίνησα λοιπόν με τα χοντρά, πόρτα, χρώματα...... Λες και χτίζω θησαυροφυλάκιο ένα πράμα. Ρωτάω σε ένα μαγαζί με πόρτες, θέλω λέω μια πόρτα εσωτερική, την ποιο απλή που έχετε. Μπλά μπλού να μην σας τα πολυλογώ 350 ευρά. Μάλιστα λέω, μήπως έχετε κάτι οικονομικότερο? Α μπα μου λέει, μην ψάχνετε τπτ φτηνότερο λέει, αυτό είναι το οικονομικότερο μοντέλο. Α, ωραία σκέφτομαι, η κόρη μου αντί για πόρτα θα έχει ένα σεντόνι με σχοινάκι (δε ολντ φασιον γουέι...). Και τσουπ την επόμενη, μου δίνουν φυλλάδιο ενός πολυκαταστήματος με προσφορά πόρτα κάπου .... 55 ευρώ!!! Για πότε την τσίμπησα δεν μπορείτε να φανταστείτε! Και πάνω που τα είχα βάψει μαύρα, συνειδητοποιώ ότι ο προηγούμενος έψαχνε για κορόιδο, κάτι που θα ήμουν αν στην δεδομένη στιγμή είχα χρήματα να την αγοράσω χωρίς περαιτέρω έρευνα.
Τα ίδια και με τις κουρτίνες... Στο πρώτο μαγαζί μας δειγμάτισαν τα παιδικά υφάσματα, τα οποία ξεκινούσαν από 30 ευρώ το μέτρο και έφταναν στα 70. Σε συνοικιακό κατάστημα της Καλλιθέας...... Μπα λέω, ας πάω και δίπλα... Αλλά και στο διπλανό παρόμοια κατάσταση, λίγο οικονομικότερα, αλλά κάτω από 130 ευρώ για μια βουάλ κουρτίνα δεν έπεφτε. Κάπου εκεί το έριξα στο ebay μπας και βρω τπτ από εκεί, κάτι βρήκα, αλλά ήταν άραφτο και τσίμα τσίμα στις διαστάσεις, υπό σκέψη. Πάω λοιπόν σε ένα μαγαζί στην αγορά της Καλλιθέας και ως δια μαγείας, σχεδόν το ίδιο σχέδιο που ο άλλος είχε 70ευρώ, αυτός το είχε ....15 !!!!!!!!! Και σκέφτομαι ότι μια καλή κίνηση θα ήταν να πάρω ολόκληρο το τόπι και να το μεταπωλήσω στον άλλον που το πουλούσε 70, να βγάλω και το κάτιτίς μου...Τον βαράς κύριε πρόεδρε????????????? Με ένα 50 άρικο φτιάξαμε μια κουρτίνα διπλή κιόλας, ΤΕΛΕΙΑ!!!!
Φεύγοντας από εκεί, σταματάω σε μια βιτρίνα με παπούτσια -όλα πλαστικά- και βλέπω κάτι 60άρια 70άρια, έχασα την μπάλα!!!!! Α λέω!!! Όπως το άλλο (δεν λέμε μάρκα μην τους στεναχωρήσουμε, αλλά είναι πασίγνωστο μαγαζί δίπλα στην πλατεία) στην Ν.Σμύρνη πριν μια σεζόν που λέω καλά, δεν έχετε τπτ σε δέρμα? Α, λέει η κοπελίτσα, λόγω της κρίσης βγάζουμε μόνο δερματίνη για να κρατάμε χαμηλές τις τιμές.. Ποιές τιμές καλέ της λέω? Αυτό το πλαστικό πέδιλο 70 ευρώ είναι καλή τιμή? Καλή τιμή είχε αυτό και της δείχνω αυτό που φορούσα, που το πήρα 15 ευρώ!
Γι' αυτό, τα μάτια μας 1.014, γιατί μπορεί να διανύουμε περίοδο κρίσης, αλλά κοράκια υπάρχουν πολλά. Είναι στο χέρι μας να τους κάνουμε να καταλάβουν ότι τα λιγοστά μας πλέον χρήματα, τα επενδύουμε σε ότι και αν είναι αυτό που χρειαζόμαστε. Από κάλτσες μέχρι ... πόρτες.  Δεν με απασχολεί η προέλευση, αρκεί να σέβονται την τσέπη μου!

1 σχόλιο:

  1. Πιο καλά δε θα μπορούσες να τα πεις!!!
    Έτσι ακριβώς είναι και αυτό που απαιτούμε πλέον είναι το αυτονόητο. Σεβασμό σε αυτά τα λίγα που έχουμε.
    Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή